Дровокол, колун. Як обрати і купити дровокол.

Розвиток науки і техніки в наш час дозволяє значно полегшити наше життя, пропонуючи нові й ефективні механізми та апарати для виконання різних робіт. І якщо раніше для колення дров в основному використовували сокиру і колун, то сьогодні даний список поповнив дровокол. Даний пристрій дозволяє мінімізувати витрату зусиль , які не так давно нерідко призводили до болів в спині і повної втрати сил. При цьому, варто відзначити, що питання заготівлі дров не втратило своєї актуальності не тільки для сільської місцевості, але і для заміських селищ. А все тому, що в даний момент широко популярні походи в лазню. Але, повернемося, безпосередньо до процесу заготовляння дров. Дроворуби за своєю суттю є малогабаритним і при цьому мобільним верстатом. Чимале значення має і те, що пристрій подібного інструменту досить простий і дозволяє швидко в ньому розібратися. Так, для розрубування поліна, досить його помістити в жолоб навпроти ножа, після чого його автоматично розколює ніж. Частенько дроворуби, а точніше їх кожна модель має свої іноді невеликі особливості. А враховуючи їх широкий асортимент, підібрати свій інструмент може кожен покупець. Цікаво, що купити дровокол хочуть багато, адже кількість власників камінів і лазень весь час збільшується. І так, на сьогоднішній день існують промислові та побутові дроворуби, причому перші, як правило, мають велику виробничу потужність. З іншого боку дроворуби бувають як електричні, так і бензинові, можуть відрізнятися також і за швидкістю роботи, положенням жолоби і робочими габаритами поліна.

 

Якщо ви купуєте подібний інструмент для побутового застосування, то оптимальним варіантом буде та модель, у якої є колеса. Тобто за наявності коліс, обладнання стає мобільним, що значно спростить роботу з ним і позбавить від необхідності його носити. Можна виділити ще одну закономірність, дроворуби, що працюють від електрики, в більшості випадків більш функціональні на відміну від бензинових інструментів, за допомогою яких стає можливим працювати далеко від електрики. Так, якщо планується купити дровокол для застосування на території будинку, і є можливість підключення до енергомереж оптимальним рішенням буде саме електрична модель. А ось бензиновий інструмент може відчутно забруднити двір, за рахунок викиду продуктів горіння в ході його роботи. Зате при необхідності роботи далеко від енергомереж незамінним помічником стане саме дровокол, що працює на бензині. Ще одні момент, безсумнівно, заслуговує увагу при купівлі дровокола, це їх вартість. Вона безпосередньо залежить від таких параметрів, як потужність і наявність додаткових функцій. Говорячи про дроворуби слід додати і те, що вони можуть працювати по різному, хоча добра частка використовує для цього гідравлічний прес. І якщо побутові моделі працюють з потужністю від трьох до чотирьох тонн, то промислові можуть мати потужність до двадцяти восьми тонн. В середньому їх сила розрахована так, що вони можуть розколоти дрова, товщина яких становить близько підлозі метра. Хоча, в будь-якому випадку, перш ніж купити дровокол, варто подумати про те, для чого він потрібен. І на основі зроблених висновків і слід здійснювати вибір колуна, звичайно, і з урахуванням фінансового боку. Останнє передбачає покупку інструменту згідно запланованому бюджету. Частково це необхідно тому, що зі збільшенням потужності дровокола, зростає і його вартість, а з деякими завданнями цілком під силу

 


Якщо Вас зацікавив дровокол, отримати більш детальну інформацію Ви можете у наших менеджерів за тел. (044) 332-15-16 або ж у розділі ДРОВОРУБ на нашому сайті.

Поділитися з друзями:
Каталог