Як правильно обрати - шуруповерт, дриль, перфоратор.

Шуруповерти, перфоратори та дрилі поділяються на професійні та побутові інструменти. Технічні характеристики тут грають важливу роль.

Інструменти побутового рівня використовуються в роботах епізодичного характеру - професійні ж інструменти припускають довготривалі навантаження, не перегріваються при тривалих навантаженнях, показують кращі результати продуктивності. Відмінності у вартості значні. Причиною служить той факт, що професійний інструмент виконується з зміцнених матеріалів, виробники розробляють своє унікальне співвідношення сплавів та комплектуючих з метою поліпшення властивостей товару. Для грамотного вибору інструменту слід точно визначитися з призначенням інструменту та з обсягами робіт, передбачуваних до виконання.

Шуруповерти - інструменти, які здійснюють закручування й викручування болтів, шурупів, гвинтів, саморізів, видалення кріпильних компонентів, затягування монтажних елементів. Вони є оптимальними інструментами при виконанні робіт зі складання та монтажу.

Шуруповерти відрізняються за типом джерела живлення. У нижчій ціновій категорії це мережевий електроінструмент. Використання його в якості дрилі не забороняється, але не рекомендується, адже в каталогах в розділах «оснастка для інструменту» свердла навіть не вказуються. Конструкція шуруповерта найчастіше не пристосована для свердління, оскільки в шуруповертах часто може бути шестигранне гніздо-тримач з битою замість патрона. Та й габаритні розміри роблять шуруповерт незручним для свердління.

У той же час акумуляторний шуруповерт зручний своєю незалежністю від проводів, які створюють перешкоди в обмеженому просторі (шнур може чіплятися за меблі, перегинатися, закручуватися).

Професійний або аматорський шуруповерт купити можна в спеціалізованому інтернет-магазині.

Останнім часом все більшої популярності набувають акумуляторні дрилі-шуруповерти. Цей вид інструменту практично універсальний, тому коло завдань, які вони можуть виконати, набагато ширше. Невеликий, що не залежить від електромережі інструмент з функцією свердління й закручування / викручування шурупів стане в нагоді в кожному будинку і буде незамінним при ремонтних та обробних роботах.

 

Всі дрилі підрозділяють на ряд різновидів. Стандартний «класичний» інструмент легко просвердлить отвори в нетривких матеріалах (дерево). Акумуляторні інструменти, тобто дрилі - мобільні які використовуються в місцях розташування стаціонарного джерела живлення та у випадках необхідності в постійному пересуванні. За допомогою дрилі-шуруповерта можна не тільки свердлити всілякі отвори, але і загортати шурупи. У дрилі-міксері існує додаткова функція - змішування розчинів. Кутова дриль допоможе діяти в місцях важкого доступу. Ударний дриль - потужний інструмент, що пробиває дуже міцні поверхні. При необхідності, купити дриль можна в компанії НЕВА-Україна. Там великий вибір даної техніки за найкращими цінами та кваліфікована допомога менеджерів у виборі.

 

Перфоратор використовується для свердління отворів в дуже міцних поверхнях: цегляної, кам'яної, з армованого бетону. Перфоратори класифікуються, як легкі (маса до 3 кг; для отворів в бетоні), середні (маса до 5 кг; для отворів в армованому бетоні), важкі (маса більше 5 кг; властивості міні-відбійного молотка). Перфоратор купити можна в спеціалізованому магазині. При покупці варто врахувати, для яких робіт вам потрібен інструмент, це дозволить менеджеру підібрати перфоратор потрібної потужності й специфікації, конкретно під виконувані вами роботи.

Поділитися з друзями:
Каталог