Вибір садового обприскувача

Безліч інструментів і предметів допомагає нам доглядати за красивим садом і улюбленими домашніми рослинами. Серед них - садовий обприскувач, незамінна річ. Його також називають пульверизатор або просто «бризгалка». Сьогодні їх виробляють багато провідних європейських фірм, таких як Karcher, Gardena, Oleo-mac, ECHO, Sadko, Solo, FORTE, Black&Decker та ін. Дуже різноманітні, як серед них розібратися? 

Спочатку , потрібно задуматися про те, як ця техніка діє. Так можна запобігти багатьом помилкам, які допускаються при використанні обприскувачів. Кожен обприскувач складається з резервуара об'ємом від 1 до 25 л, а також рукоятки - пістолета - невеликого шланга, приєднаного до механізму, який приводиться в дію одним натисканням курка. В результаті тиску, створюваного в ємності, рідина яка в ньому, потрапляє в шланг і виходить з пістолета- розпилювача у вигляді потужного струменя або дрібних крапель. Режим подачі води регулюється крутінням головки пульверизатора. Таким чином можливості техніки розширяться, завдяки їй і корінню, і стебла рослин отримають необхідну кількість вологи. Різні моделі можуть мати до 3 режимів подачі рідини!



Це не єдине на що варто звертати увагу при виборі. Потрібно чітко визначити, для чого купується обприскувач. Залежно від виконуваних технікою завдань, потрібно розглядати дані параметри, а саме:

Матеріал з якого виробляється. Приміром для використання ручного обприскувача для боротьби з комахами і підгодівлі добривами, резервуар обприскувача має бути зроблений з матеріалу, який стійкий до хімічних процесів і речовин. Найчастіше, більшість компаній використовують для випуску розпилювачів міцний ABS- пластик, він не піддається впливу кальцію, магнію або кремнію - елементів, які входять до складу добрив. А також, цей матеріал не розплавиться при високій температурі - а тому, забутий на ділянці обприскувач, не зіпсується через сонячних променів.

Об'єм резервуара обприскувача.
Для догляду за рослинами будинку, відмінно підійде обприскувач ємністю 1-2 л. Він легкий, а води в бачку вистачить для зволоження 9-10 квіток у горщиках. А от для полів і садових ділянок потрібна техніка більш містка - для розпилення хімікатів або поливання плодово-овочевих чагарників, потрібен розпилювач з ємністю 10-15 л.

Для зручності вибору ручні розпилювачі діляться на кілька категорій. Кожна модель створена для виконання особливого завдання, в незалежності від того звичайний це полив або обробка поверхні рослин спеціальними засобами.

І в будинку, і для саду ...

Ручні обприскувачі використовуються для поливу домашніх рослин в кашпо і горщиках - а також для виконання дрібних робіт в саду. Наприклад мийка скла в теплиці від забруднень або обприскування листя чагарників від шкідників. Так як ручні вироби потрібно тримати в долонях, вони оптимальної форми і з приємною на дотик поверхнею. Всі моделі цієї категорії не важкі - від 150 грам до 2 кг, завдяки цьому, при роботі протягом довгого часу не втомлюються зап'ястя, а перерви для відпочинку не потрібні.



Ранцеві обприскувачі використовують при обробці овочевих культур, які ростуть в оранжереях і невеликих полях. Це резервуар зі шлангом і пульверизатором, який поміщається за спиною. Його ємність від 13 до 25 л - тому не потрібно буде перериватися на затоку рідини або добрив. Всі вироби перенесення оснащуються м'якими ременями для зручності, що не натирають плечі і руки.



Мотообприскувачі — це садова техніка, яка часто використовуються в сільському господарстві для обприскування кущів, дерев та іншої рослинності водою або хімікатами. При цьому, поліпшується подача поживних речовин, а також вологи до коріння рослин, листя охолоджуються, а вологість повітря збільшується. Найчастіше мотообприскувачі застосовують на малих і великих садових ділянках.



Дані вироби використовують не тільки для догляду за рослинністю на дачі або в саду, а й наприклад для дезінфекції приміщень в лікарні або лакофарбових робіт в майстерні. Ці можливості не знають кордонів завдяки фільтрам, які стоять всередині пульверизаторів багатьох моделей. Так при роботі струмінь фарби залишається чистим, без грудок та інших предметів. Пластик - високоміцний. Ручний обприскувач - незамінний помічник в саду і підійде для виконання багатьох завдань.

 Вибрати та купити садовий обприскувач, Ви можете у нас на сайті у розділі ОБПРИСКУВАЧІ.

Поділитися з друзями:
Каталог