Додаткове обладнання для снігоприбиральної техніки, витратні матеріали.

Що потрібно відразу купити, для того щоб робота зі снегоуборщиком не принесла сюрпризів? У цій статті ми розповімо про найбільш необхідних засобах захисту та необхідних витратних матеріалах, а також про другорядні запчастинах.

Аксесуари і додаткове обладнання для снігоприбирачів

Додаткове обладнання значно підвищує продуктивність інструменту, дає можливість виконувати поставлені завдання оперативніше, а якісне масло продовжує термін служби. Важливим э власний захист, оскільки інструмент оснащений ріжучими частинами.

Зимове масло

Оскільки снігоприбирач - виключно сезонна техніка, то потрібно щоб масло відповідало умовам роботи. Необхідно використовувати тільки сезонне масло, так як воно має меншу в'язкість, яка не змінюється при зниженні температури. Спеціальне зимове масло гарантує швидкий запуск холодного двигуна без розігріву.
Вибір же залежить не стільки від бренду скільки від моделі двигуна. Приміром на снігоприбирач з Briggs & Stratton підійде будь-яке масло, яке рекомендують виробники цих двигунів.
Масло змінюється кожні 25 годин, його термін придатності до 4 років з дня виробництва, а наявність присадок підсилює властивості масла.

Зрізні болти

Найнеобхідніша річ в кишені кожного власника снігоприбирача - зрізні болти. Вони є витратними матеріалами першого порядку. Вони спеціально призначені для збереження редуктора і шнека, адже у разі потрапляння каменю в обертову частину апарату, вони відразу ламаються, зберігаючи при цьому рухомі деталі. Заміна зрізних болтів на звичайні - неминуча поломка снігоприбирача.

Ремінь приводу шнека

Ремінь приводу шнека варто купувати відразу. Ремені - витратні матеріали, так як взаємодіють з рухомими частинами сніговідкидача і схильні до тертя, що призводить до їх розриву. Ремінь приводу шнека підбирається з урахуванням моделі так як не має стандартних параметрів. Замінюють його по необхідності і переважніше в сервісних центрах.

Ремінь приводу коліс

Як і ремінь приводу шнека, ремінь приводу коліс краще придбати відразу при покупці снігоприбирача, так як він перетирається в процесі роботи і може лопнути. Якщо ви маєте запасний ремінь, можете не турбуватися про те, що чистка снігу відкладається, а, замінивши його, продовжувати працювати.

Для його придбання потрібно знати конкретну модель, так як не існує універсального розміру. Змінюється ремінь просто, і за наявності інструкції його може замінити будьхто. Головне, не намагатися зробити його самостійно, інакше, крім поломки сніговідкидача, є ймовірність отримати травму.

Перетворювач напруги

Пристрій, який перетворює напругу 220В в 110В. Встановлюється між мережею та проводом снігоприбирача, а його відсутність при використанні подібного обладнання при перепадах напруги веде до поломки агрегату і зняття з гарантії. Купувати перетворювач необхідно відразу ж, якщо снігоприбирач розрахований на меншу напругу.

Подовжувач

Стандартна комплектація електричних снігоприбирачів включає шнур, довжиною до 3 метрів. Для прибирання більшої площі потрібен подовжувач із заземленням.

Рукавиці

Зимові рукавички захищають шкіру рук від морозу і запобігають ковзанню рук по рукояткам снігоприбирача, що дозволяє уникнути травм. Вибір рукавичок індивідуальний. Печатки можуть бути прогумовані, або мати спеціальне антиковзаюче покриття на внутрішній стороні, але це в залежності від виробника.

Окуляри

Використовуються для захисту органів зору. Але їх купівля індивідуальна, тому що окуляри можуть пітніти при переміщенні між місцями з холодним і теплим повітрям.

Ланцюги для коліс

Запобігти втраті управління на слизькій поверхні дозволяють спеціальні ланцюги, що одягаються на колеса. Це зробить снігоприбирач більш прохідним, особливо на похилих поверхнях. Так само вони покращують маневреність сніговідкидача.
Так як ланцюги металеві, то вони в меньшій ступені впливають на вагу апарату. Це важливо тільки при використанні несамохідної техніки. При роботі самохідного сніговідкидача збільшення маси не відчувається.

Оскільки ланцюги металеві, то вони в меньшій ступені впливають на вагу агрегату. Це має значення тільки при використанні несамохідної техніки. При роботі самохідного сніговідкидача збільшення маси не відчувається.

 Статті по темі:
Як вибрати снігоприбирач?

Снігоприбирач - чудовий помічник у боротьбі з зимовою стихією

Поділитися з друзями:
Каталог