Як вибрати снігоприбирач?

Вибір снігоприбирача


Справжня зима це і снігові замети та снігопади і заметілі. Важливо заздалегідь придбати снігоприбирач для того, щоб ранкові замети перед гаражем не були для вас неприємним сюрпризом. А для початку, перед вибором кольору, наявності підігріву ручок снігоприбирача, важливо визначитися із завданнями, які постануть перед агрегатом.
Основною причиною використання в побуті снігоприбиральної техніки не так розчищення снігу, скільки запобігання затоплення під час танення снігу необхідних ділянок. Отже, на що варто звернути увагу вибираючи снігоприбирач?

Прості відповіді

Частіше задаються питанням – самохідний чи несамохідний?

В незалежності від типу приводу, будь-який снігоприбирач потребує управління оператором, виходячи з цього, важливим при виборі є вага сніговідкидача. Якщо у Вас є обмеження, пов'язані з підніманням ваги і Вам протипоказані фізичні навантаження, то апарат що купується, обов'язково повинен бути самохідним і як умога мобільним і легким. Ну, а якщо ж таких протипоказань немає, то можна купувати і несамохідний агрегат.

Тип снігоприбирача Переваги Недоліки
Самохідний
Прибирання снігу будь-якої щільності.

Наявність передач, що дозволяє вибрати найбільш зручний для оператора темп роботи.

Спрощення роботи за рахунок оснащення джойстиками (а більш професійних моделях).

Зубці різної величини дряпають при очищенні декоративні покриття і мощені доріжки.

При прибиранні невеликих ділянок витрати на паливо не виправдовуються.

Несамохідний
Гумове покриття шнека не пошкоджує поверхню, що очищається.

Зручне і оперативне прибирання свіжого снігу, очищення доріжок.

Економія при покупці агрегату для прибирання невеликих площ.
Викид снігу на 3-5 м. Неможливість прибирання злежалого та промерзлого снігу.

Велике фізичне навантаження на оператора, особливо на нерівній і похилій поверхні.

  
  



Одноступеневі чи двоступеневі?

Тип снігоприбирача може бути як одноступінчастим - тільки шнек, так і двоступінчастим - шнек і ротор, залежно від площі очищення. Плюс наявності ротора в тому, що потік снігу, що виходить з жолоба, відкидається на більшу відстань. Але важливо знати, що двоступеневі апарати бувають тільки самохідними, а не завжди зручно відкидати сніг на далеку відстань, особливо на невеликих ділянках.

Характеристики/площа обробки Площа
500 – 600 кв.м.
Площа
600 -1500 кв.м.
Площа
1500-3500 кв.м.
Площа
3500-5000 кв.м.
Рекомендована потужність (к.с.) 5-6.5 8 10-10.5 13
Рекомендована дальність викиду (м) 5-6 7-9 10-12 10-15


Потужність не є головною характеристикою при виборі снігоприбиральної машини, але вона важлива при прибиранні великих площ. Зорієнтувати свій вибір залежно від площі Вам допоможе таблиця вище. У ній показано співвідношення площа / потужність / дальність викиду. Останнє є важливим при очищенні великих територій, тому що при невеликій дальності викиду доведеться робити більше проходів по ділянці, а це трата сил і часу. В цей же час на малих ділянках, дальність викиду, як і потужність повинні бути пропорційні площі.

Електрика чи бензин?

Електричний чи бензиновий снігоприбирач

Для кожного користувача визначення джерела живлення індивідуально. Використання потужного бензинового снігоприбирача з чотирьохтактним двигуном на невеликих площах абсолютно себе не виправдовує, як через неекономне витрачання палива так і фінансові витрати на придбання. Тому для розчищення доріжок, прибирання обмежених територій та прибирання свіжого снігу в цілях економії переважно купувати електричні снігоприбирачі.

Гусениці чи колеса?

Гусенечний снігоприбирач чи колесний

Є декілька чинників які впливають на вибір між колесами і гусеницями, а точніше відмінностей, які впливають на зручність використання. Маневреність снігоприбирача підвищує можливість блокування коліс, це дає можливість оператору розгортати агрегат, не докладаючи при цьому зусиль. Оснащення апарату гусеницями дає можливість працювати на ділянках, де є бордюри і гірки, а також при потребі долати сходинки при транспортуванні. Це дуже полегшує роботу на похилих поверхнях. Так само перевага гусеничних снігоприбирачів це можливість регулювання балансування агрегату оператором.

Унікальні особливості популярних моделей 

Ринок снігоприбиральної техніки має широкий асортимент сніговідкидачів. Вони відрізняються не тільки за характеристиками, вагою та розміром але і за ціною. Вартість побутових моделей нижче, а ціна на професійне обладнання само собою вище.

Як вибрати снігоприбирач? Чи виправдаються витрати на покупку? Чи можна обійтися без додаткових елементів в конструкції або варто переплатити? Такі питання часто виникають у покупця, коли він вже розглядає конкретні моделі. Щоб зробити Ваш вибір легше, ми наведемо декілька прикладів снігоприбиральних машин, які мають сьогодні найбільший попит. Можливо, Ви зацікавитесь однією з моделей, і зможете підібрати щось аналогічне серед моделей конкретного виробника.

Тяжка артилерія

Почнемо з снігоприбиральних машин, які здатні впоратися з прибиранням не тільки свіжого снігу, а й залежалих заметів. Як правило, вони застосовуються у професійній сфері для прибирання території готельних комплексів та прибудинкових територій, а також розчищення паркувальних місць перед офісними будівлями. Таке обладнання оснащене потужним бензиновим двигуном, має 5-6 передніх швидкостей і двоступеневу систему шнеків. Оптимальніше всього для прибирання територій де велика кількість снігу, стане гусенична модель Wolf Garten Ambition SF 66 T. Даний снігоприбирач стійкий при проходженні навіть там де поверхня має складний рельєф. За один прохід він може прибирати ділянку 70 см шириною, а це дозволяє швидко впоратися з роботою. За рахунок електростартера, який живиться від бортового акумулятора, техніка легко запускається навіть у сильний мороз.

Снігоприбирач в роботі

Якщо необхідна техніка маневриніше, яка здатна легко пройти звивисті ділянки і розвернутися в обмеженому просторі, то краще вибрати модель на колесах, приміром, Husqvarna ST 261E ширина обробки якої 61 см чи Stiga Snow Power з шириною обробки в 84 см. Обидві моделі мають 6 швидкостей вперед і 2 назад, а це дозволяє набрати найбільш оптимальну швидкість, залежно від умов роботи. Для спрощення входження в повороти на першій моделі є система розблокування коліс, а на другій - диференціал (колеса обертаються з різною швидкістю). Снігоприбиральник Stiga оснащений колесами з шинами Maxigrip, які роблять зчеплення краще навіть на заледенілій дорозі. Особливість техніки Husqvarna - наявність підрізчика заметів, що дає можливість швидко справлятися з роботою.

При прибиранні території з великою кількістю перешкод (деревами, будівлями, елементами ландшафтного дизайну), потрібно стежити, щоб сніг який відкидається під час здійснення маневрів не потрапляв на вже очищені ділянки. Затрудняєтесь який краще купити снігоприбирач в цьому випадку? Зверніть свою увагу на Craftsman 88172. Даний апарат має функцію «Singl hand control» за допомогою якої можна міняти напрям викиду снігу під час руху, не перериваючи прибирання. Дальність викиду - 8 метрів, а регулювання здійснюється з панелі управління. Незважаючи на те, що ширина обробки у даного снігоприбирача менше, ніж у попередніх (всього 61 см), металевий зубчастий шнек відмінно впорається зі снігом з заледенілої кіркою.

Техніка для використання у побуті

Якщо не потрібно прибирати великі території, можна придбати снігоприбирач побутового класу. Він дешевше професійних і при цьому добре справляється з невеликим обсягом робіт, наприклад, прибиранням снігу біля будинку або воріт гаража, розчищенням доріжок в саду.

Бензиновий снігоприбиральний апарат AL-KO Snow Line 620 E за один прохід очищає доріжку шириною в 62 см, при цьому жолоб викиду снігу розгортається на 190 градусів і регулюється кут викиду в межах 70 градусів. Таким чином небажане попадання снігу на дах або до сусідів виключено. Цей снігоприбирач самохідний, тому не потрібно прикладати зусилля для його переміщення по ділянці. Або ж ви можете купити електричний снігоприбирач, приміром, AL-KO Snow Line 46 E.
Він працює тихіше, ніж бензиновий, і не потребує щоденного обслуговування. Він відмінно підходить для прибирання щойно випавшого снігу, бо має одноступінчату систему шнеків. Снігоприбиральний апарат несамохідний, але його невелика вага (15 кг) і колеса помітно полегшують пересування. Він може прибирати замети заввишки до 30 см, а ширина обробки за один прохід - 46 см. Обрезинений шнек дає можливість дбайливо очищати доріжки з декоративним покриттям. Вибір снігоприбиральної машини даного типу буде виправданий, якщо використовувати його на території котеджу.

Який снігоприбирач краще вибрати для будинку, дачі або підприємства, ваш вибір. Купуючи снігоприбирач забудьте звернути увагу на елементи, які спрощують експлуатацію техніки.


Принципи ефективної роботи, додаткове оснащення

Трансмісія, дефлектор, фари снігоприбирача

►Трансмісія снігоприбиральної машини може мати від 1 до 6 передач, таким чином, чим більше передач, тим простіше для оператора знайти зручний для нього темп роботи. Це важливо при прибиранні великих площ, які засипані промерзлим і щільним снігом. Те що є задні передачі, дуже полегшує транспортування .

►Дефлектор снігоприбирального апарату направляє потік снігу під заданим кутом в потрібну користувачу сторону. Деякі сніговідкидачі мають можливість управління дефлектором за допомогою джойстиків, які розташовані на панелі управління, що економить час. У простіших моделей дефлектор регулюється вручну, тому для зміни потоку, снігоприбирач треба вимкнути, зробити перенаправлення і тільки після запуску повертатися до роботи.

►Фари в основному встановлюються на дорогі снігоприбиральні агрегати. Вони освітляють очищаючу територію в темний час доби.

Купівля сніговідкидної машини з підігрівом рукояток - вибір індивідуальний, комусь не подобається, що падає сніг, тане на них, а хтось навпаки любить тримати руки в теплі.

Крім важливих характеристик, які впливають на швидкість збирання і фізичне навантаження під час роботи, є і додаткові пристосування, завдяки їм використання снігоприбирача не тільки більш комфортне, а й оперативне. Безпечним його роблять - стандартні правила експлуатації, яким необхідно слідувати.

Гарантійні випадки ремонту це всі випадки поломки, пов'язані з заводським браком пристрою, а також його запчастин. До моментальному виходу з ладу робочого органу сніговідкидача веде поломка шнека при заміні зрізних болтів на звичайні. Неправильний вибір палива і масла веде до поломки бензинового двигуна, а неграмотний вибір подовжувача і пристроїв для зміни напруги роблять термін роботи електродвигуна нижче.

Все вищеперелічене - не гарантійні випадки, а наслідки неправильної експлуатації. «Гарантійний» випадок і подальший ремонт та обслуговування снігоприбиральної техніки визначається тільки після експертизи в сервісному центрі.
 Статті по темі:
Додаткове обладнання для снігоприбиральної техніки, витратні матеріали.

Снігоприбирач - чудовий помічник у боротьбі з сніговою стихією


 Вибрати та купити снігоприбирач, Ви можете у нас на сайті в розділі СНІГОПРИБИРАЧІ.

Поділитися з друзями:
Каталог